Ana Sayfa » » Zirve Yayınevi cinayetlerinin 5 sanığı tahliye oldu

Zirve Yayınevi cinayetlerinin 5 sanığı tahliye oldu

Yazar Blogspot on 8 Mart 2014 Cumartesi | 03:29

Malatya Zirve Yayınevi’nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazları kesilerek öldürülmesine ilişkin davada olayın asli faili olarak suçlanan 5 genç gece yarısı tahliye oldu. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Özel Yetkili Mahkemeleri kaldıran ve azami tutukluluk süresini 5 yıla indiren 6526 sayılı kanunu onaylamasının ardından Zirve Yayınevi’nde Alman uyruklu Tilman Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel’i öldürülmesine ilişkin davada sanıklar Emre Günaydın, Salih Gürler, Abuzer Yıldırım, Hamit Çeker ile Cuma Özdemir’in avukatları Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak tahliye talebinde bulundu. Tahliye talebi nöbetçi Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirilerek yeni düzenleme kapsamında sanıklara tahliye kararı verildi. Tahliye kararı sonrası sanıklar gece yarısından sonra tutuklu bulundukları Malatya E Tipi Cezaevi'nden salıverildi.

92 duruşmanın geride kaldığı davada 24 Şubat 2014’teki son celsede cumhuriyet savcısı esasa ilişkin mütalaasını sunmuştu. Mahkeme de karar vermek üzere, duruşmayı 10 Nisan'a ertelemişti.

Zirve Yayınevi cinayetleriyle ilgili açılan davada, ilk iddianamede 6'sı tutuklu 9 sanık yargılanmış, ardından hazırlanan ikinci iddianamede örgüt bağlantılarının ortaya çıkması sonucu sanık sayısı 19'a yükselmişti. Davaya ilişkin ikinci iddianamede, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, eski Malatya Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger ve Binbaşı Haydar Yeşil'in yanı sıra Astsubay Abdullah Atılgan, Uzman Çavuşlar Murat Göktürk, Mehmet Çolak, Adem Gedik ve Adil Akçay, İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ruhi Abat, Levent Ercan Geleğen, Aykut Saka, İlker Çınar ile olaya ilişkin devam eden mevcut davada da sanık olarak bulunan Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Varol Bülent Aral ve Hüseyin Yelki sanık olarak gösterilmişti.

Son tahliyeler sonrası dava kapsamında tutuklu bulunan emekli orgeneral Hurşit Tolon, eski Malatya Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger ve Binbaşı Haydar Yeşil'in de içinde bulunduğu 9 sanık kaldı. Sanıklar ‘hükümeti darbeye teşebbüs’, ‘insan öldürme’, ‘öldürmeye azmettirme’, ‘yağma’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlamalarıyla ağırlaştırılmış müebbet ve farklı sürelerle hapis istemleriyle yargılanıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Ana Sayfa | Reklam Ver |İletişim
Copyright © 2013. Türkiye Haberleri,Siyaset,Ekonomi,Yerel Seçimler,Spor - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..