Ana Sayfa » , , , » Düğün Dernek filmini kaç milyon kişi izledi , Sivasta çekilen sinema filmi

Düğün Dernek filmini kaç milyon kişi izledi , Sivasta çekilen sinema filmi

Yazar Blogspot on 28 Şubat 2014 Cuma | 07:06


Çok sayıda iddialı yerli yapımın ve devam filmin görücüye çıktığı salonlarda doluluk oranları da yüzde 86'ya ulaştı.

Yılın ilk 2 ayında, 14 milyon 339 bin 716 kişi sinema salonlarını doldurdu. Yine aynı dönemde yerli film izleyici rakamı da 10 milyon 446 bin 696 kişiye ulaştı.
AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, şubat ayının son günlerinde seyirciler, komedi türündeki yapımlara büyük ilgi gösterdi. Çok sayıda iddialı yerli yapımın ve devam filmin görücüye çıktığı sinemasalonlarında doluluk oranları da yüzde 86'ya ulaştı.
İzleyici sayısı 2 milyon 23 bin 979 kişiyle tarihi bir rekora imza attı. Recep İvedik 4 filmi ise yeni bir rekor kırarak 1 milyon 641 bin 474 kişiyle 3 günde en fazla izlenen yapım oldu.
Öte yandan yerli film izlenme oranı da artarak yaklaşık yüzde 73'e yükseldi. Şu ana kadar tamamı yerli 4 yapım da 1 milyon seyirci rakamını geride bıraktı. 1 milyondan fazla izleyicinin karşısına çıkan yapımlar ise şöyle:
VİZYONA GİRECEK YERLİ YAPIMLAR
Dram ve romantizmi birleştiren "Sadece Sen"in yönetmenliğini Hakan Yonat üstleniyor. Martta vizyona girecek yapımın kadrosunda Belçim Bilgin, İbrahim Çelikkol, Kerem Can ve Necmi Yapıcı gibi isimler yer alıyor.
Yönetmenliğini Serkan Açar ve Yılmaz Okumuş'un yaptığı "Bizum Hoca"da başrol oyuncusu Cezmi Baskın'a Levent Ülgen, Mehmet Usta, Serhat Özcan gibi isimler eşlik ediyor. Komedi türündeki film Mart ayının ilk haftasında beyaz perdeye gelecek.
Yeşilçam'ın usta ismi Aram Gülyüz'ün yönetmenliğini yaptığı komedi filmi "Zaman Makinası 1973"ün başrolünde Gürgen Öz' yer alıyor. Yeni aldığı klasik model bir arabayla ilk sürüşünde bir anda hız yapınca, kendisini 40 sene önce geçmişte bulan bir adamın başına gelen hikayeleri vizyona taşıyan yapım da martta görücüye çıkacak.
"İtirazım Var", ekranlarda Ben de Özledim dizisiyle izleyici karşısına çıkan Onur Ünlü'nün son sinemaprojesi. Başrolünde Serkan Keskin'in rol aldığı polisiye komedi türündeki filmin senaryosu ve yönetmenliği Onur Ünlü'ye ait. Diğer rollerde ise Hazal Kaya, Büşra Pekin, Öner Erkan ve Osman Sonant gibi isimlerin seyirciyle buluşacağı yapımın nisan ayında vizyona girmesi planlanıyor.
Araf, Cennet, Cehennem 3D ve Bana Bir Soygun Yaz filmlerinin yönetmenliğini yapan Biray Dalkıran'ın yönetmen koltuğunda oturduğu Romantik komedi "Peri Masalı"nın başkarakteri Mert'in hem ailevi çatışmalarına hem de aşık olduğu kadın Peri ile olan ilişkisine odaklanıyor. Bu ay izleyicinin beğenisine sunulacak filmin başrollerinde ise genç oyuncular Burcu Kıratlı ve Emre Kızılırmak yer alıyor.
Senarist ve yönetmen Murat Şeker'in sekizinci filmi olan komedi türündeki "Hayat Sana Güzel"de başrolü Şevket Çoruh canlandırırken kadroda kendisine daha önce Çakallarla Dans serisinde beraber çalıştığı Timur Acar, Tuba Ünsal ve Hakan Bilgin de eşlik ediyor. Komedi türündeki yapım nisan ayının ilk günlerinde seyirciyle buluşacak.
Kaynak: AA

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Ana Sayfa | Reklam Ver |İletişim
Copyright © 2013. Türkiye Haberleri,Siyaset,Ekonomi,Yerel Seçimler,Spor - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..